Yacht ziet economisch herstel in logistiek

0

De vraag naar logistiek engineers en planners is in het derde kwartaal van 2013 met 39 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. Met name in de industriële sector en zakelijke dienstverlening is er sprake van meer vraag naar logistiek personeel.

Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt 3e kwartaal 2013 van Stijn Berden, competence director bij Yacht. Daar waar in het eerste kwartaal nog sprake was van krimp ten opzichte van 2012 liet het tweede kwartaal een stijging zien in het aantal logistieke vacatures. Deze stijgende trend zet nu dus door in het derde kwartaal, zo blijkt uit het onderzoek.

Wel liet de vraag naar supply chain managers in het derde kwartaal van 2013 een daling van 2 procent zien ten opzichte van het derde kwartaal van 2012. De toename van de vraag spitst zich vooral toe op de logistiek engineers en planners. Professionals met kennis en ervaring op de kennisgebieden enterprise resource planning, sales en operations planning (S&OP) en procesoptimalisatie zijn zeer gewild in met name de industriële sector en zakelijke dienstverlening.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer