ABU: omzet groeit +6% in 2018, maar uitzenduren lopen terug

0

De uitzendbranche heeft 2018 afgesloten met een gemiddelde omzetgroei van 6%. Maar het aantal uitzenduren is in het laatste kwartaal van het jaar gedaald.

In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 3% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de cijfers van de ABU over periode 13 (week 49 – 52).

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet in deze periode is voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren daalde met 4% en de omzet nam af met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uren daalde met 1% en de omzet steeg met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren daalde met 8% en de omzet nam af met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Jaarcijfers 2018

De uitzendbranche is in 2018 gegroeid ten opzichte van 2017. Gemiddeld is het totaal aantal uitzenduren in 2018 toegenomen met 2%, de totale omzet van de uitzendbranche is gestegen met 6%.

De jaarontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: een daling van 1% in uren en een stijging van 2% in omzet ten opzichte van 2017
  • industriële sector: een stijging van 4% in uren en een stijging van 9% in omzet ten opzichte van 2017
  • technische sector: het aantal uren steeg met 2% en de omzet is gestegen met 6% ten opzichte van 2017.

Daling uitzenduren in 4e kwartaal

Over heel 2018 is het aantal uitzenduren dus slechts met 2% gegroeid. In 2017 was de gemiddelde groei van het aantal uitzenduren 6%. De terugval in het aantal uitzenduren komt vooral door het laatste kwartaal van het jaar.
Het aantal uitzenduren in het laatste kwartaal van 2018 is gedaald met gemiddeld -1,4%. In periode 10 en periode 11 kende het aantal uitzenduren al geen groei meer. In periode 12 daalde het aantal uitzenduren met 1% en in periode 13 dus met 3%.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer