ABU: daling in uitzenduren houdt aan

0

Het aantal uitzenduren blijft dalen. In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 2% en de omzet van de uitzendsector steeg met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de cijfers van de ABU over periode 2 (week 5 – 8) van 2019.

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet in deze periode is voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uren daalde met 2% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uren daalde met 3% en de omzet steeg met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uren steeg met 1% en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dalende trend

De daling in uitzenduren in de afgelopen periode komt niet als een verassing. Deze trend is al eerder in gezet. In de vorige periode (periode 1, 2019) daalde het aantal uitzenduren met 4%. En in de laatste maanden van 2018 was die daling al ingezet (periode 13: -3% en periode 12: -1%). in de maanden daarvoor was er al geen groei meer in het aantal uitzenduren. De omslag is halverwege vorig jaar gekomen. Gemiddeld was het totaal aantal uitzenduren in de eerste zes maanden van 2018 namelijk nog wel met 5% toegenomen. Door de daling in de tweede helft van het jaar is over heel 2018 het totaal aantal uitzenduren gemiddeld toegenomen met ‘slechts’ 2%.

Bron: ABU

Lees ook: ABU: omzet groeit +6% in 2018, maar uitzenduren lopen terug

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer