Actief Group neemt Deense Hartmanns over

0

Actief Group heeft het Deense Hartmanns overgenomen. Met deze overname breidt Actief Group haar internationale activiteiten in West-Europa verder uit.

Hartmanns, gevestigd in Ballerup (nabij Kopenhagen), is de derde grootste uitzendgroep in Denemarken en stelt ongeveer 1,000 uitzendkrachten tewerk. Naast uitzenden biedt Hartmanns ook gespecialiseerde werving & selectie, outplacement en HR adviesdiensten aan.

Hartmanns en Actief hebben naar eigen zeggen een vergelijkbare strategie die sterk gericht is op een local-for-local aanpak om zo hoogwaardige diensten te kunnen leveren aan haar klanten. De CEO van Hartmanns, Anne-Mette Ravn, blijft aan boord en zal de activiteiten van Actief in Denemarken leiden.
Mr. Mark Maesen, CEO van Actief Group, over de overname: “Beide bedrijven
doen meer dan alleen maar uitzenden. Voor beide bedrijven geldt het grote belang van lokale aanwezigheid en ondernemerschap. Dit is waar we het verschil maken.”

Ambitie top-10 positie

Actief Group, in 1988 opgericht in het Belgische Lummen, is actief in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en nu ook in Denemarken met in totaal meer dan 230 vestigingen. De groep stelt meer dan 22.000 uitzendkrachten tewerk.

Gesteund door haar meerderheidsaandeelhouder Gilde Equity Management verviervoudigde Actief Group de omzet sinds 2011 en zette het de eerste stappen buiten België met de overnames van TiP (2014), Tence (2015) en Prima Personeel (2019) in Nederland, ISU Group (2015), TimeCraft (2017) en AB Zeitpersonal (2017) in Duitsland en Jobmade (2018) in Oostenrijk. Met de overname van Hartmanns opereert Actief nu in vijf West-Europese landen.

Actief Werkt! Nederland behaalde in 2021 een omzet van 187,9 milljoen een omzetgroei van 14% ten opzichte van het jaar daarvoor  (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100).

Met deze meest recente overname zet Actief Group haar groeistrategie van de afgelopen jaren voort, gericht op het realiseren van organische groei aangevuld met strategische overnames. In 2022 zal de omzet naar verwachting € 800 miljoen bedragen. De groep heeft de ambitie om een top 10-positie te bekleden in elk van de landen waarin ze opereert.

Lees ook: Goed overnamejaar: ‘de flow’ is terug in de flexmarkt

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer