Asscher geeft uitzendsector nog een jaar

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken geeft de uitzendsector nog een jaar om een einde te maken aan malafide praktijken.
Ziet de minister dan nog geen duidelijke verbetering, dan komt er een wettelijk vergunningensysteem.

Asscher stelt dat er snel een einde moet komen aan het hanteren van schijnconstructies met Oost-Europese arbeidsmigranten en het ontduiken van cao-afspraken.

Asscher heeft dat dinsdag gezegd in een uitzending van De Ochtend. Met een vergunningensysteem is het makkelijker uitzendbureaus aan te pakken als ze zich niet aan de regels houden.

Volgens Asscher dreigt de hele uitzendsector ‘besmet te raken door misdadigers’die de regels aan hun laars lappen. De minister kondigde maandag in een brief aan de Kamer al aan dat hij die harder gaat aanpakken. Zo komen er strengere controles.

Brancheorganisatie NBBU liet gisteren in een reactie nog weten blij te zijn dat de minister niet kiest voor een vergunningsstelsel en zelfregulering in de branche een kans geeft.

ANP

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer