Asscher: ‘uitbuiters aan de schandpaal’

0

De Inspectie SZW gaat de inspectiegegevens van individuele bedrijven openbaar maken. Ook inlenende bedrijven die zich schuldig maken aan onderbetaling of illegale tewerkstelling zullen in de toekomst met naam en toenaam bekend worden gemaakt.

Het plan van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor ‘naming and shaming’ wordt meegenomen in het wetsvoorstel voor de aanpak van schijnconstructies dat in de loop van 2014 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Het kabinet ging vrijdag akkoord met het voorstel van Asscher. ‘Uitbuiters aan de schandpaal’, twitterde de PvdA-bewindsman over zijn voorstel.
De Inspectie SZW verwacht in het tweede kwartaal van 2014 te kunnen beginnen met het openbaar maken van inspectiegegevens.

Malafide praktijken openbaar
Asscher wil schijnconstructies en andere malafide praktijken in de uitzendbranche harder aanpakken. Asscher neemt steeds meer maatregelen die ervoor moeten zorgen dat arbeidsmigranten niet worden uitgebuit, ook omdat dat tot verdringing op de Nederlandse arbeidsmarkt leidt.

Uitbuiting en schijnconstructies
De FNV is blij met het voorstel van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) om bedrijven die zich schuldig maken aan onderbetaling of die illegalen in dienst hebben met naam en toenaam bekend te maken. ‘Dit zijn goede plannen van minister Asscher om uitbuiting en schijnconstructies aan te pakken’, zei Mariëtte Patijn, arbeidsvoorwaardencoördinator bij de FNV zaterdag.
De FNV, de grootste vakcentrale, gaat zelf een eigen bureau oprichten dat gaat optreden tegen werkgevers die stelselmatig cao-afspraken negeren.


ANP/nu.nl/ControllersMagazine

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer