Veel vraag naar recruiters en intercedenten

0

De vraag naar recruiters en intercedenten stijgt explosief. In het laatste kwartaal van 2013 is het vacaturevolume voor intercedenten met 27 procent gestegen en die voor uitzendbureau managers zelfs met 210 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar daarvoor.

Dit blijkt uit analyses van Intelligence Group, gebaseerd op cijfers van Jobfeed.

Na het dieptepunt in het laatste kwartaal van 2012, is het vacaturevolume voor intercedenten, recruiters, adviseurs werving & selectie en uitzendbureau-, werving- & selectiemanagers in 2013 weer toegenomen.

Vacatures wervend personeel
Vooral in het laatste kwartaal van 2013 is er sprake van een sterke groei, 38 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook in het nieuwe jaar zet deze trend zich voort; het aantal vacatures voor wervend personeel valt in januari van dit jaar 14 procent hoger uit dan het driemaandelijkse gemiddelde van het laatste kwartaal in 2013.

Intercedenten en uitzendbureau managers
Sinds het begin van 2013 nam de vraag naar recruiters met gemiddeld 33 procent toe. Het vacaturevolume van de andere wervingsprofielen nam vooral toe in het laatste kwartaal van 2013. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is de vraag naar werving- en selectiemanagers het sterkst toegenomen. Ook is er een toename in de vraag naar intercedenten en uitzendbureau managers, met respectievelijk 27 procent en 210 procent in vergelijking tot het laatste kwartaal van 2012. Samenvattend: werkgevers en uitzenders zijn zich aan het voorbereiden op betere tijden, zo stelt Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group.

Werkgevers gaan werven
Naast de aantrekkende vraag naar recruiters en intercedenten, zijn er verschillende signalen dat de wereld van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie aan het bewegen is, stelt de Intelligence Group:

  • Het aantal vacatures is toegenomen in het vierde kwartaal van 2013 met 7 procent.
  • Er is een afnemend aantal sollicitaties op vacatures voor recruiters. Dit impliceert dat de arbeidsmarkt voor wervend personeel meer in evenwicht komt.
  • Verschillende organisaties zijn wervingscampagnes aan het ontwikkelen of aan het opstarten.
  • De cijfers van de ABU laten een lichte stijging zien in het aantal uitzenduren. Hierdoor zal naar verwachting ook de vraag naar intercedenten en uitzendbureaumanagers verder stijgen.

Lees ook: Focus recruiters op flexwerk in 2014

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer