Asscher wijst bezwaar Continuflex-cao af

0

Minister Asscher (Sociale Zaken) blijft erbij dat hij geen dispensatie wil verlenen voor de Continuflex-cao. Asscher wijst het bezwaar hiertegen van Continuflex af.

Bij de algemeen verbindend verklaring van de nieuwe ABU cao voor uitzendkrachten 2012-2017 heeft het Ministerie van SZW geen dispensatie toegekend aan de nieuwe Continuflex-cao. Flexbranchevereniging Continuflex en vakbond AVV hadden  hiertegen bezwaar aangetekend.

Continuflex-cao

Volgens Rendert Algra van Continuflex kent de Continuflex-cao ‘een geheel nieuwe benadering van arbeidsflexibiliteit en werkzekerheid en sluit daarmee juist aan bij de wensen van het kabinet.’ Maar minister Asscher (Sociale Zaken) ziet  onvoldoende zwaarwegende argumenten om dispensatie te verlenen. Ook zou volgens de minister de ‘door cao-partijen beoogde zekerheid voor werknemers onvoldoende gewaarborgd worden’.

Ascher heeft de Kamer per brief hierover geïnformeerd.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer