USG People ‘positief’ ondanks omzetdaling

0

USG People heeft de omzet vorig kwartaal naar verwachting opnieuw zien dalen. Dankzij het herstel van de Nederlandse uitzendmarkt mag echter worden verwacht dat de positieve trend voor de uitzendonderneming doorzet.

Analisten verwachten gemiddeld dat de omzet van USG in het vierde kwartaal is gezakt tot 583 miljoen euro, tegen 705 miljoen euro een jaar eerder. Het omzetcijfer van 2012 is echter vertekend door de verkoop van activiteiten gedurende het afgelopen jaar.

Trend
In het derde kwartaal zakte de omzet, aangepast voor de verkopen, met 3 procent tot 599 miljoen euro. De krimp van de opbrengsten werd gedurende dat kwartaal echter wel steeds minder sterk. Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen sprak dan ook van een ‘zeer positieve ontwikkeling’. Hij voorspelde dat de positieve trend zou aanhouden in de laatste 3 maanden van het jaar.
Analist Marc Zwartsenburg van ING gaf in een vooruitblik aan dat USG People waarschijnlijk geen negatieve verrassingen in petto heeft. Hij verwacht dat de trends voor de onderneming in de eerste maanden van dit jaar verder zijn verbeterd.

Uitzendmarkt trekt aan
Uit cijfers van branchevereniging ABU bleek afgelopen maanden dat de Nederlandse markt voor uitzendbureaus aantrekt. Sinds oktober neemt het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren toe en stijgt de omzet van uitzendondernemingen. Het herstel is vooral sterk in de voor USG belangrijke administratieve sectoren.

USG People is overigens niet het enige grote uitzendconcern dat positief is over nabije toekomst. Ook Randstad en Manpower verwachten dat het herstel van de uitzendmarkt doorzet.

ANP/Redactie Flexmarkt

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer