Recordresultaat voor YoungCapital

0

YoungCapital, holding van StudentenWerk, realiseerde over 2013 een omzetstijging van 13 procent ten opzichte van 2012. Het bedrijfsresultaat verbeterde met ruim 200 procent.

De omzet van YoungCapital steeg in 2013 van 76,1 miljoen naar 86 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat over 2013 bedraagt 6,5 miljoen euro; een verdubbeling ten opzichte van 2012. De EBIT steeg naar bijna 7 procent.

Verbreding dienstenpakket
Naar eigen zeggen heeft ook de verbreding van het dienstenpakket, zoals detachering in de sectoren ICT en werving en selectie voor starters en young professionals, de financiële positie van YoungCapital verstevigd. Ineke Kooistra, sinds 1 januari 2013 CEO van YoungCapital zegt in een toelichting: ‘Wij hebben ruim 1,2 miljoen kandidaten in onze database, waarvan inmiddels de helft is afgestudeerd. Daarbij zien we dat het aantal fulltime vacatures voor starters sinds Q4 2013 weer toeneemt.’ Om de groei in het segment starters en young professionals te faciliteren, werd begin dit jaar de nieuwe naam YoungCapital gelanceerd (voorheen The KingField Group).

YoungCapital Professionals
Het komende jaar zal de detacheringstak, genaamd YoungCapital Professionals, verder worden uitgebouwd. Kooistra hierover: ‘Momenteel is er grote behoefte aan jonge programmeurs. Daarom leiden wij jonge bètatalenten, bijvoorbeeld  wiskundedocenten en sterrenkundigen, op tot gediplomeerd softwareontwikkelaar.’
Een andere doelgroep van YoungCapital Professionals is jong managementtalent. ‘In de sectoren finance,  retail en hospitality is veel vraag naar jonge leiders met salestalent.’

E-hire
Dit jaar komt YoungCapital ook met het E-hire uitzendconcept:  een online platform, gekoppeld aan de YoungCapital-database, waarmee klanten online een medewerker kunnen boeken, zonder tussenkomst van een recruiter. Kooistra: ‘Het is tijd dat de uitzendbranche zichzelf opnieuw uitvindt en de laatste stap van bricks naar clicks zet met een webshop voor werkgevers. E-hire is vooralsnog exclusief beschikbaar voor een selecte groep klanten en zal later dit jaar landelijk worden uitgerold.

Lees ook: Holding StudentenWerk heet voortaan YoungCapital

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer