‘Omzet en winst Brunel groeien’

0

Brunel heeft de omzet en winst vorig jaar zien groeien. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de detacheerder vrijdag voorbeurs presenteert.

De analisten voorspellen gemiddeld een omzetgroei van bijna 4 procent tot 1,28 miljard euro. De nettowinst ging naar schatting met bijna 20 procent omhoog tot 49 miljoen euro.

Herstel uitzendmarkt
Analist Yves Franco van KBC Securities verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal met circa 5 procent is gestegen tot 327 miljoen euro. Het bedrijf heeft volgens hem in de laatste maanden van 2013 geprofiteerd van het herstel van de Nederlandse uitzendmarkt.

Franco rekent op een traditionele, voorzichtige prognose voor 2014. De analist heeft echter vertrouwen in de prestaties van het bedrijf in 2014, gezien het herstel in Nederland en Duitsland en de groeikansen in de energiesector en bij de speciale projecten.

Doorgroeien omzet
Brunel hield in november vast aan de voorspelling dat de omzet en het bedrijfsresultaat (ebit) in 2013 ongeveer even hoog zouden zijn als in het voorgaande jaar.

Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld gaf onlangs aan dat de jaaromzet van Brunel in de komende 5 jaar kan doorgroeien naar 2 miljard euro.

AFN

Lees ook: Detacheerder Brunel straalt op Damrak

Brunel is niet de enige grote uitzendorganisatie die de uitzendmarkt ziet herstellen. Ook USG People, Randstad en Manpower verwachten dat het herstel van de uitzendmarkt doorzet.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer