Belgische Impact krijgt meerderheidsbelang in Haldu Groep

0

De Belgische uitzendorganisatie Impact heeft een meerderheidsbelang genomen in de uitzendorganisatie Haldu Groep uit Groesbeek. Haldu blijft onder de eigen naam actief op de markt.

Dat hebben beide organisaties laten weten. Verdere financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.
De acquisitie zal worden uitgevoerd vanuit Xpertise holding, de entiteit boven de verschillende labels van de groep: Impact, TalentLink en Nova Engineering.

Internationale technische speler

De Belgische uitzendorganisatie Impact is gespecialiseerd in bemiddeling in de techniek, bouw en kantoormarkt. Deze transactie draagt bij aan Impact’s ambitie om een toonaangevende, internationale technische speler te worden. Toegang tot de bouw en infrastructuur markt in Nederland is van strategisch belang voor Impact in verband met de verwachte werkdruk in de komende jaren, onder meer gedreven door bouwachterstanden die vragen om een significante instroom van technisch talent. Daarnaast stelt de schaalvergroting de bedrijven in staat om verder te professionaliseren en investeren.
Eric Dantinne, CEO van Impact, over de overname. “De bedrijven bewaren hun eigen identiteit en halen voordeel uit de gecombineerde omvang en complementaire ervaring in internationale werving. Hierdoor kunnen wij een internationaal netwerk opbouwen en onze internationale klanten in beide landen bedienen. Daarnaast zullen beide bedrijven verder investeren in digitalisering, om zo de norm te worden in onze specialisaties.”

Nichemarkten

Haldu Groep richt zich op het uitzenden van technische profielen, met name in de bouw en infrastructuur. De directie van Haldu Groep ziet de overname dan ook als ‘de volgende stap naar een hoger niveau’. “Hierdoor kan de strategische en operationele slagkracht worden verhoogd in de nichemarkten bouw, techniek en automotive waarin wij werkzaam zijn. Haldu Groep behoudt haar eigen identiteit waardoor de volgende stap kan worden gezet om de komende jaren versneld door te kunnen groeien in sectoren waarin de behoefte aan flexibele personeelsdienstverlening naar verwachting onveranderd hoog zal blijven. (..)”, zeggen Danny van Hal en Caspar Jansen, die de directie van Haldu Groep vormen.

Over Haldu Groep

Haldu Groep is opgericht in 2010 door een fusie van drie bestaande uitzendbureaus, allen gespecialiseerd in technische profielen. De groep is gericht op banen in de bouw, als ook technische profielen voor de infrastructuur en automobielmarkt. Vanwege het structurele tekort aan technisch personeel, werft Haldu momenteel een groot deel van haar uitzendkrachten internationaal. Het bedrijf heeft één locatie in Groesbeek, Nederland en realiseert met 35 vaste werknemers een omzet van 23 miljoen euro in 2018.

Bron: Haldu Groep/Impact

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer