Van der Burg nieuwe voorzitter NBBU

0

VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg wordt voorzitter van de NBBU. Van der Burg werd dinsdag op de Algemene Ledenvergadering van de branchevereniging gekozen als opvolger van Bart-Jeroen Croll, die de functie sinds 2009 bekleedde.

Van der Burg (VVD) stelde zich onlangs kandidaat voor het voorzitterschap van de NBBU. ‘Als voorzitter wil ik mijn ervaring en netwerk inzetten om de leidende rol van de NBBU in de maatschappelijke discussie over flexibele arbeid te vergroten’, zegt Van der Burg.

Ervaring in politiek en bedrijfsleven

De huidige politica heeft ruime ervaring in de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap. Als Kamerlid is ze onder andere voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor adviseerde ze met haar bedrijf BritBurg Advies bedrijven, brancheverenigingen en overheden over onder meer ondernemerschap, sociale zekerheid en arbeidsmarkt.

Ondernemer
Ik ben zelf als ondernemer de politiek ingegaan en heb me op verschillende posities ingezet voor het MKB’, zegt Van der Burg. ‘Ik krijg er energie van om met ondernemers na te gaan waar kansen liggen en welke knelpunten er zijn. De flexibele arbeidsmarkt ligt bovendien politiek onder vuur. Sommige partijen en vertegenwoordigers van organisaties spreken over echte banen en flexibele banen. Maar flexibele banen zijn echte banen! Die boodschap moet benadrukt worden.’

NBBU verheugd
Scheidend voorzitter Croll is blij met zijn opvolger. ‘Als bestuur zijn we verheugd dat Brigitte onze voorzitter wil worden en haar ervaring en netwerk binnen de politiek wil inzetten voor de NBBU. Hiermee zetten we als branchevereniging een flinke stap vooruit in onze rol als vertegenwoordiger van de brede flex in Nederland.’

Van der Burg wordt op 23 maart, na de Tweede Kamerverkiezingen, geïnstalleerd als voorzitter.

Bron: NNBU

Lees ook: Van der Burg (VVD) kandidaat voorzitter bij NBBU

 

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer