Crisisbestrijdingsdag in nieuwe cao timmerindustrie

0

In de nieuwe cao voor de timmerindustrie, die een looptijd heeft tot 1 januari 2011, is een crisisbestrijdingsdag opgenomen.

De twaalfduizend werknemers in de sector krijgen een extra vrije dag. Deze vrije dag kan door de werkgever ingeroosterd worden op het moment dat er geen werk is. Zo een crisisbestrijdingsdag bestaat ook al in de metaalsector.

"We proberen om innovatief en creatief om te gaan met de crisis. Met deze extra vrije dag houden ondernemingen de kosten laag en is er toch een voordeel voor de werknemers", zei een woordvoerster van vakbond FNV Meubel en Hout dinsdag.

Als het bedrijf de extra vrije dag niet inplant, krijgt de werknemer eenmalige uitkering van 0,45 procent van het jaarsalaris.

Daarnaast is afgesproken dat de werknemers in de timmersector dit jaar een eenmalige uitkering van 0,5 procent van het loon krijgen. Ook zijn er afspraken gemaakt over een scholingsbudget en extra stageplaatsen om de bedrijfstak ook voor hoger opgeleiden aantrekkelijk te houden. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer