De Abeos Groep boekt 9% omzetgroei

0

De Abeos groep, voorheen AB Oost, heeft een sterk jaar achter de rug. De omzet groeide het afgelopen jaar met 9,2% tot ruim 118,1 miljoen euro. 

Doordat Abeos haar marktpositie verder heeft weten uit te bouwen kan het bedrijf volgens bestuursvoorzitter Martin Engbers de ‘winstgevendheid – het bedrijfsresultaat kwam daarbij uit op ruim 2,5 miljoen euro – en professionaliteit verder verbeteren’.

Overname FlexVet

De sterke groei is naar eigen zeggen het gevolg van de aangescherpte focusstrategie van 2018. Dit heeft begin 2018 geresulteerd in de overname van FlexVet uit Haaksbergen. FlexVet is gespecialiseerd in de werving & selectie, detachering van dierenartsen, para-veterinairen en overig veterinair personeel voor dierenartspraktijken, farmacie, onderwijs en de overheidsinstanties. Door deze overname heeft Abeos haar positie in de veterinaire flexibele markt verder versterkt.

Rebranding

Het afgelopen jaar stond daarnaast in het teken van een integrale rebranding van de coöperatie onder de nieuwe naam Abeos. Groei in diversiteit (Agri & Food, Groen, Logistiek en Industrie, Veterinair, GWW, Lifescience, Techniek) en groei in geografisch opzicht heeft tot dit besluit gevoerd. De naam AB Oost dekte niet meer de lading. Hiermee is een solide basis gelegd voor de ambities van de Abeos groep.

MatchAB

2018 was ook het jaar waarin Abeos de MatchAB (een App voor arbeidsbemiddeling) op de markt bracht. Door slim gebruik te maken van technologie, internet en mobiele applicaties kunnen werkgevers en medewerkers op ieder willekeurig moment, zonder tussenkomst van derden, elkaar van dienst zijn. Van match tot contract tot loon en factuur, alles verloopt geheel automatisch op het online platform. “De introductie van de MatchAB past in onze strategie, we omarmen graag innovaties om onze dienstverlening te verbeteren, werken met vakkrachten in combinatie met de kracht van ICT om zo het menselijke verschil te maken”, zegt Engbers

Over Abeos

Met ruim 1.100 medewerkers in vaste dienst is Abeos één van de grotere werkgevers van Oost Nederland. Abeos heeft gemiddeld ongeveer. 4.000 medewerkers in dienst en heeft kantoren in Almen, Assen, Beilen, Doetinchem, Dronten, Emmeloord, Emmen, Geldermalsen, Hardenberg, Heeten, Hengelo, Huissen, IJsselmuiden en Meppel.
Abeos is een personeelsvoorziener met roots in de agrarische sector. Het is in 1963 opgericht als Coöperatieve Vereniging Agrarische Bedrijfsverzorging met als doel het waarborgen van de continuïteit op het agrarische bedrijf van de leden.

Bron: Abeos

Abeos staat op positie 30 in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019. Deze zal begin begin juni worden gepubliceerd. Nog geen abonnee van Flexmarkt?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer