MatchAB: on demand bemiddeling van flexkrachten

0

Abeos, voorheen AB Oost, heeft een online platform geïntroduceerd waarop flexkrachten en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden zonder tussenkomst van een intercedent. “MatchAB is een soort Über of Airbnb van de arbeidsmarkt”.

MatchAB is een app, waarmee flexkrachten en werkgevers op ieder willekeurig moment met elkaar in contact kunnen komen, zonder tussenkomst van derden. Van match tot contract tot factuur, alles verloopt geheel automatisch op het online platform. De communicatie gaat via een handige ingebouwde videochat.

Strategie

Martin Engbers, bestuursvoorzitter van Abeos, ziet MatchAB als een volgende stap in de digitale transformatie van de arbeidsmarkt. “Je kunt het zien als een soort Uber, Thuisbezorgd of Airbnb van de arbeidsmarkt.”
“De introductie van de MatchAB past in onze strategie, we omarmen graag innovaties om onze dienstverlening continu te verbeteren op het gebied van flexibele arbeid.”

On demand bemiddeling

De app voorziet gebruikers ‘on demand’ van werk of flexibel personeel. Werkgevers regelen via de app snel en eenvoudig flexibel personeel voor hun bedrijf. Na het plaatsen van een vacature kunnen werkgevers kandidaten benaderen, vastleggen of een videogesprek aangaan. Volgens Abeos voldoen werkgevers bij gebruik van MatchAB automatisch aan alle arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, waaronder de cao-verplichtingen.

Abeos richt zich met de MatchAB vooralsnog op studenten in de provincie Flevoland. Daarna volgen andere doelgroepen en provincies.

Bron: Abeos

Lees ook:

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer