Detacheerder Maandag neemt WIBA IT over

0

Maandag is op overnamepad. De detacheeerder heeft nu ook WIBA IT overgenomen. Hierdoor versterkt Maandag haar positie in de IT-personeelsmarkt. Maandag, actief in het publieke domein, breidt hiermee tevens de dienstverlening uit naar de marktsector.

WIBA IT zal volledig geïntegreerd worden in de Maandag-organisatie.

WIBA IT bestaat sinds 2007 en is een landelijk opererende IT-intermediair van HBO en WO IT-specialisten binnen het Software Development Life Cycle en richt zich op A-merken in diverse sectoren (energie, financieel, verzekering, logistiek, zorg, industrie). WIBA IT heeft een netwerk van meer dan 7.000 ZZP-ers.

Breder aanbod van IT-profielen

Maandag ziet zowel in het publieke als commerciële domein een sterk toenemende behoefte aan IT- en dataprofielen in het hogere segment, zoals analisten, software developers, cloud engineers en data-specialisten. Organisaties lopen vaker tegen digitalisering vraagstukken aan, de hoeveelheid data groeit en men moet sneller en projectmatig schakelen. Door de overname van WIBA IT, is Maandag naar eigen zeggen in staat deze steeds complexere IT-vraagstukken op te lossen en trajecten in goede banen te leiden door de inzet van high-end IT-profielen.
“Maandag wil het publieke domein beter bedienen met een breder aanbod van IT-profielen zoals developers en dataspecialisten. Dit is waar WIBA IT al jarenlang ervaring mee heeft. Bovendien bedient WIBA IT ook de commerciële markt, wat voor Maandag Nederland een mooie kans is om te verbreden”, zegt Freddy Verweij, CEO van Maandag Holding.

Groei in commerciële domein

Met de overname richt Maandag zich ook op verdere groei binnen het commerciële domein. In België is Maandag al actief in engineering en life science markten. In Polen voldoet het bedrijf aan de grote vraag naar IT-profielen voor zowel het publieke als commerciële domein.
Maandag is met 46 vestigingen in 15 steden al meer dan 30 jaar een grote detacheerder binnen het publieke domein in Nederland. Maandag zet dagelijks meer dan 4.000 professionals in binnen de zorg, het onderwijs en de overheid.

Talentsourcer

Maandag groeit ook flink door acquisities. Eind vorig jaar heeft Maandag de Managed Service Provider (MSP) Talentsourcer overgenomen. Talentsourcer is nu een zelfstandige business unit van Maandag Holding. Talentsourcer beheert de inhuur van externe professionals, voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland. Talentsourcer behoudt haar eigen identiteit en onafhankelijkheid, door als organisatie volledig zelfstandig te blijven opereren. Talentsourcer behaalde in 2020 een omzet van 48,4 miljoen euro.

Maandag realiseerde in 2020 een omzet van 220,9 miljoen en bezet daarmee de 20e positie in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100.

Lees ook: Overnames in de flexmarkt: ‘van nul naar volop dynamiek’

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer