Het Flexhuis: sprinten onder druk van corona

0

Het Flexhuis, dat zich als MSP voor de publieke sector met name richt op de zorg en gemeenten, wilde na een sterke groei in 2019 in 2020 ‘even uitbuiken’. Maar daar kwam niets van terecht. Directeur Frederieke Schmidt Crans vertelt waarom zij in het coronajaar zijn blijven sprinten.

Hard groeien, normaal al geen sinecure, maar in coronajaar 2020 helemaal een prestatie van formaat. Net als eerdere jaren heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld en per segment het bedrijf met de hoogste omzetgroei uitgeroepen tot FlexTopGroeier. In de categorie 20 – 50 miljoen euro is dat opnieuw Het Flexhuis dat in 2020 een jaaromzet behaalde van 49,5 miljoen euro (+ 32%).

Het Flexhuis is niet bepaald een nieuwkomer in de lijst van groeitoppers: de Managed Service Provider (MSP), gespecialiseerd in de zorg en gemeenten, stond er in 2018 en afgelopen jaar ook al in. Toen zag directeur Frederieke Schmidt Crans een patroon: een jaar sterke groei, om vervolgens even ‘uit te buiken’ en het jaar daarna weer een sprint te trekken. Maar van uitbuiken kwam het in 2020 dus niet echt. “De sterker dan verwachte groei kwam niet alleen door een implementatie uit 2019, maar ook door twee nieuwe klanten, waarvoor we veel sneller operationeel gegaan zijn dan gepland. Onder druk van corona moest alles meteen up and running zijn.” Dat is dus gelukt, met als gevolg een tweede topjaar op rij. In 2021 loopt het goed door, zegt Schmidt Crans.

Aanvragen nemen toe

“Veel opdrachtgevers hebben in 2020 nieuwe projecten niet opgestart of deze gepauzeerd. Begin 2021 zagen we dat de aanvragen weer begonnen toe te nemen en projecten weer werden opgestart. Want je moet toch een keer beginnen. Wat betreft de zorg: daar is veel reguliere zorg afgeschaald. Maar die moet een keer worden ingehaald. Dus daar komt een heleboel werk op ons af, terwijl het personeel al op zijn tandvlees loopt. We hebben tijdens corona een bredere groep moeten activeren, met name in de ziekenhuizen. Daar liggen dus kansen als het gaat om voldoende bezetting. Als ik kijk naar hoe we afgelopen jaar onze meerwaarde hebben bewezen, kunnen we ook daarin weer een mooie rol spelen.”

Dit is een verkorte, bewerkte versie van een artikel, geschreven door Fons van Lier, dat in het juni-nummer van Flexmarkt is gepubliceerd. Alleen abonnees van Flexmarkt pro hebben toegang tot de digitale versie van Flexmarkt magazine.

Lees ook:

 

omzetranglijst Omzetranglijst Top-100 2021

De redactie van Flexmarkt werkt nauw samen met Corporate Finance International (CFI) bij de totstandkoming van de deze week gepubliceerde Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021, de toonaangevende jaarlijkse ranglijst van bedrijven in de flexmarkt. De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021 is exclusief toegankelijk voor abonnees van Flexmarkt pro.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer