DPA boekt opnieuw omzetgroei

0

De omzet van DPA Group in het eerste kwartaal van 2016 met 21% gestegen naar 33,2 miljoen euro.

Dat heeft de detacheerder vandaag bekendgemaakt.

De brutowinst is gestegen met ruim 26% naar 8,8 miljoen euro. De EBITDA steeg in het eerste kwartaal zelfs met bijna 59% naar 3,1 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 1,2 miljoen euro versus een nettowinst van 3,0 miljoen in het eerste kwartaal van 2015.

Omzetgroei
De omzetgroei is deels afkomstig van de in 2015 overgenomen bedrijven SOZA XPERT en ConQuaestor Interim Professionals die respectievelijk per 1 mei en 1 oktober 2015 geconsolideerd zijn. Daarnaast is een autonome omzetgroei van 7,2% gerealiseerd.

Inzetbaarheid professionals
In het eerste kwartaal van 2016 heeft DPA het gemiddelde aantal professionals in loondienst (fte’s) met 8% uitgebreid ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande boekjaar. Door de hogere inzetbaarheid van eigen professionals werd een omzetstijging van 10,8% gerealiseerd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015. Van de totale inzet bij opdrachtgevers is 19% van de uren ingevuld door DPA’s flexibele schil van zelfstandige professionals (Q1 2015: 18%). Deze lichte toename is te verklaren door het relatief hoge omzetaandeel van zelfstandige professionals bij het recent overgenomen ConQuaestor Interim Professionals. De verhouding directe-indirecte medewerkers was per 31 maart 2016  8,1 (ultimo 2015: 7,5).

Nieuwe initiatieven
In april introduceerde DPA twee nieuwe initiatieven. DPA is een 50/50-joint venture aangegaan met e-commerce specialist De Nieuwe Zaak. De focus van de JV zal gericht zijn op het (bij)scholen en inzetten van online-marketingspecialisten. Daarnaast heeft DPA een nieuwe business unit opgericht; DPA Tax. Deze richt zich op de werving en professionele inzet van fiscale specialisten.


Bron: DPA Group


Lees ook: Flinke omzetgroei bij DPA Group

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer