FlexTopGroeier-Timing grootste private uitzender

0

De Flexmarkt Omzetranglijst 2015 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. Achter de Grote Vier is Timing de grootste private uitzender die hoort bij de FlexTopGroeiers. ‘Een niet-beursgenoteerd bedrijf zijn helpt zeker mee bij het winnen van een gunning of tender.’

Timing Uitzendteam (ADG)
Positie Flexmarkt Omzetranglijst 2015: 5
Omzet 2015: 413 miljoen euro
Omzet 2014: 354 miljoen euro
Omzetgroei 2015 t.o.v. 2014: +16,7%


De procentuele groei van Timing is nog imposanter dan die van de Grote Vier. Adjunct-directeur Paul Haarhuis: ‘We bestaan nu 22 jaar onder de naam Timing en zijn op een kantelpunt aanbeland. We zijn de grootste uitzender in private handen. Voor ons bevinden zich alleen nog de vier beursgenoteerde bedrijven. Een niet-beursgenoteerd bedrijf zijn helpt zeker mee bij het winnen van een gunning of tender. Klanten vinden onze no-nonsense-cultuur als dochter van een familieonderneming aantrekkelijk.’

Payrolling en uitzenden
Haarhuis onderstreept dat Timing in payrolling én uitzenden is gegroeid. Volgens hem is de groei niet alleen te danken aan de bedrijfscultuur, maar ook aan de innovatiekracht. ‘Klanten werken graag met een partij die zelf in de toekomst investeert.’ Hij stelt dat de concurrentie agressief is. ‘Wij sluiten geen verlieslatende contracten – concurrenten soms wel. Dat kan een teken zijn van onzekerheid in de markt. Met een grote klant die zich ook op langere termijn aan je bindt, kun je je indekken tegen een tegenvallend toekomstscenario.’ Dit jaar verwacht Timing ‘zeker met 10% te groeien’.

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt die onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer