FNV wil maximaal 10 procent flexwerkers bij bedrijven

1

Vakcentrale FNV wil een maximum stellen aan het aantal uitzendkrachten en mensen met een tijdelijk contract dat een bedrijf inhuurt. FNV streeft naar een percentage flexwerkers van 10. Momenteel schommelt de inhuur van tijdelijk personeel bij bedrijven rond de 13 procent, aldus de vakbond.

Met dit voorstel wil de FNV de tweedeling op de arbeidsmarkt tegengaan. Volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius zijn een groot deel van de klappen op de arbeidsmarkt, als gevolg van de crisis, opgevangen door de flexwerkers. De wensen over flexibilisering staan lijnrecht tegenover die van de werkgevers, die willen juist een grotere flexibele schil.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Mooi verhaal van Jongerius. Wellicht moet ze eens gaan beseffen dat FNV niet meet de bond is van weleer. Ze hebben macht gehad en deze verkeerd ingezet. Door lange stakingen en werkonderbrekingen hebben veel buitelandse bedrijven de activiteiten uit NL gehaald. Nu wil ze weer gaan bemoeien met een arbeidsmarkt die vele malen sterker is dan de bond nu denkt. Overigens als ik een klein bedrijf heb (10 fte) en een grote klus wil aannemen mag ik dus 1 persoon inlenen?!? Lijkt me dat de grotere bedrijven er weer beter uitkomen…

Reageer