Werkloosheid stijgt minder snel

0

De werkloosheid stijgt nog steeds, maar minder hard dan een jaar geleden. In de periode tussen januari en maart van dit jaar zaten 447.000 mensen werkloos thuis. Dat zijn er zesduizend meer dan in de vorige periode van drie maanden, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd.

In een jaar tijd zijn er 131.000 werklozen bijgekomen. Het afgelopen half jaar is het aantal werklozen met gemiddeld achtduizend per maand gestegen. In de eerste helft van 2009 kwamen er iedere maand nog 13.000 werklozen bij. Inmiddels is 6,1 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dat nog 4,4 procent.

Voor het eerst in anderhalf jaar is het aantal lopende WW-uitkeringen gedaald, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Het aantal zakte in maart met 3,2 procent en dat is vooral te danken aan het feit dat veel mensen weer een baan hebben gevonden. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen liep nog wel op tot ruim 45.000, maar tegelijkertijd werden er 56.000 uitkeringen beëindigd, een toename met 53 procent. Het aantal uitkeringen dat werd beëindigd omdat mensen weer aan het werk gingen, steeg met 66 procent. Vooral onder jongeren en mannen liep het aantal mensen met een WW-uitkering terug. Onder de nieuwkomers met een WW-uitkering waren juist meer ouderen en vrouwen

Het aantal werkzoekenden zonder baan dat bij UWV staat ingeschreven, daalde met 0,5 procent tot 524.000. Vooral het aantal werkzoekenden in technische en agrarische beroepen liep terug.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer