‘FridayEuroTech onterecht beschuldigd’

0

Dinsdag maakte FNV bekend dat er in de Eemshaven zijn vijf uitzendbureaus zijn die de cao voor uitzendkrachten niet naleven. Hierbij werd de naam van FridayEuroTech genoemd. ‘Geheel onterecht,’ zo laat de uitzendorganisatie weten.

‘Al langer hebben wij last van concurrerende bureaus uit binnen- en buitenland die het niet zo nauw nemen met de wet- en regelgeving,’ aldus Arno Hoekstra, directeur van FridayEuroTech in een persbericht. ‘FridayEuroTech is daarin een medestrijder van FNV Bondgenoten. We zijn daarom ook onaangenaam verrast dat onze naam genoemd werd in hun persbericht.’

De vakbond had de uitzendbureaus aangemeld bij de Stichting Naleving Cao Uitzendkrachten (SNCU) en de cao-politie heeft bevestigd dat de uitzenders de cao niet naleven, aldus de vakbond. De SNCU maakt namen van uitzendorganisaties waarnaar zij onderzoek doen echter nooit bekend. Als het uitzendbureau niet meewerkt aan het onderzoek of de vastgestelde overtreding weigert te herstellen, komt er een vonnis van de Rechtbank. Alleen in deze gevallen wordt ook met de naam van de uitzendorganisatie naar buiten getreden, liet SNCU eerder aan Flexmarkt weten.

FridayEuroTech meldt dat er inderdaad een onderzoek is geweest van de SNCU. ‘Vorig jaar heeft FNV Bondgenoten een klacht ingediend bij de SNCU. Tijdens de daarop volgende (her)controle hebben we aangetoond juist te hebben gehandeld.’ De uitzendorganisatie bekent wel onvoldoende rekening te hebben gehouden met de gebruikelijke arbeidsduur in de sector. ‘Voor deze afwijking is het personeelsbestand nagelopen en zijn er correcties uitgevoerd.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer