Oprichter uitzendbureau Dactylo overleden

0

Oprichter en oud-directeur van Dactylo uitzendbureau Ad Sagius is woensdag in Voorburg overleden na een kortstondig ziekbed. Dat heeft de familie zaterdag laten weten in NRC Handelsblad.

De in Rotterdam geboren Sagius is 75 jaar geworden.

Ad en Babs Sagius richtten Dactylo op in 1969 vanuit een slaapkamer in hun huis. Ze brachten het bedrijf in 10 jaar naar een plaats in de top 10 van Nederlandse uitzendbureaus, met 125 vestigingen in Nederland, 75 in België en 20 in Engeland.

Zoon Marc
In 1981 verbond Sagius zich met Dactylo aan de Vedior-groep, waar hij van 1996 tot 2000 internationaal marketing directeur voor Europa was. In 2000 nam hij afscheid van het bedrijf om zich onder meer op de zaak van zijn zoon Marc te richten, die met ‘Sagius Uitzenders’ eveneens in de uitzendbranche actief is. Vedior werd een paar jaar geleden overgenomen door Randstad.


ANP, redactie Flexmarkt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer