Gemeente Den Haag: geen bijstand, maar uitzendbaan

0

De gemeente Den Haag wil samen met uitzendbureaus recent werklozen direct weer aan werk te helpen. Mensen die in de bijstand dreigen te komen worden direct aan vacatures bij uitzendbureaus gekoppeld.

De gemeente Den Haag verwacht de komende tijd een toename in het aantal werkzoekenden van bijna 10%. Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente, start samen met tien uitzendbureaus daarom een project om recent werklozen direct weer aan werk te helpen. Marieke Stam, directeur Den Haag Werkt zegt hierover: “Nu er een nieuwe groep dreigt te ontstaan van bijstandsgerechtigden met recente werkervaring, is het belangrijk hen zo snel mogelijk te koppelen aan vacatures. Door hierin samen met uitzendbureaus op te trekken, bieden we deze mensen direct perspectief.” Het doel is om op deze manier ten minste 500 werkloze mensen met recente werkervaring te begeleiden naar werk.

Intercedenten ingezet

Vanuit een van de deelnemende uitzendbureaus zijn twee ervaren intercedenten begonnen. Zij krijgen van Den Haag Werkt kandidaten aangeleverd die zich melden voor een bijstandsuitkering. Deze kandidaten worden meteen gescreend op werkervaring. Vervolgens worden zij direct aan vacatures gekoppeld via de uitzendbureaus die deelnemen aan dit project. De resultaten zijn positief. 235 mensen hebben zich aangemeld voor dit project, waarvan inmiddels 95 kandidaten een sollicitatiegesprek hebben gehad. Vijf hebben al een nieuwe baan gevonden.

Sectordeal Uitzendbranche

De grootschalige samenwerking tussen de uitzendbureaus en Den Haag Werkt wordt begin 2021 vastgelegd in een sectordeal Uitzendbranche. Wethouder Bert van Alphen (Werk en Inkomen): “Niet alleen werken we samen om mensen met een recent arbeidsverleden direct weer aan het werk te helpen, maar we zetten ons ook in om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt een werkkans te bieden. Zo zijn er de afgelopen twee maanden meer dan 50 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door een uitzendpartner in bemiddeling genomen.”

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer