Goed eerste halfjaar DPA

0

In het eerste halfjaar van 2016 behaalde DPA een omzet van 63,5 miljoen euro, een stijging van 16,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft de detacheerder vandaag bekendgemaakt.

De brutowinst nam toe tot 16 miljoen euro (+24,6%). Hiervan werd 1,6 miljoen euro gerealiseerd door de overgenomen activiteiten van ConQuaestor Interim Professionals en SOZA XPERT.

Professionals in loondienst en zp’ers
De omzet gerealiseerd door de inzet van professionals in loondienst steeg met 7,8%, terwijl de omzet gerealiseerd door de inzet van zelfstandige professionals daalde met 5,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Naar eigen zeggen is de inzet van zp’ers gedaald als gevolg van de wet DBA.

In de eerste helft van 2016 nam het gemiddelde aantal professionals in loondienst toe met 16% tot 1.079 FTE. De autonome stijging bedraagt 7%. Het gemiddelde aantal indirecte medewerkers nam met 2% toe tot 156 FTE.

Autonome groei en acquisities
Eric Winter, CEO van DPA, zegt in een toelichting op de halfjaarcijfers: ‘In de afgelopen periode hebben we verder gebouwd op onze strategie van autonome groei in combinatie met acquisities en samenwerkingsverbanden die in belangrijke mate bijdragen aan de toonaangevende positie van DPA in het veranderende landschap van de arbeidsmarkt.’

Overname PeopleGroup
Per 4 juli 2016 heeft DPA haar krachten gebundeld met PeopleGroup, een aanbieder van interim- en consultancydiensten op inkoopgebied waar zo’n 40 zelfstandige senior inkoopprofessionals werken. PeopleGroup is samengegaan met DPA Procurement en heet voortaan ‘DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals‘.
DPA heeft een meerderheidsbelang genomen in Quantillion, een startup die bedrijven ondersteunt met data gedreven methodieken.

Joint venture De Nieuwe Zaak
Op 18 april jl. kondigde DPA een joint venture aan met e-commercebureau De Nieuwe Zaak. Via een  nieuw bedrijf, Digital Marketing Professionals, wordt ingezet op een betere in- en doorstroom van online marketeers. Onder andere door het ontwikkelen en uitrollen van een traineeship tot Digital Marketing Professional in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

DPA laat weten ook de komende tijd te blijven inzetten op autonome groei en groei door acquisities.


Bron: DPA Group

lees ook: DPA boekt opnieuw omzetgroei

Noot van de redactie: DPA Group staat in de Flexmarkt Omzetranglijst 2015 op een 21e positie met een omzet vorig jaar van 116,3 miljoen euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer