Groei uitzendbranche blijft stabiel

0

In de afgelopen maand (periode 11) is de uitzendmarkt opnieuw gegroeid. Het aantal uitzenduren nam toe met 6% en de omzet van uitzendbureaus steeg gemiddeld met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft de ABU vandaag bekendgemaakt.

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet is in periode 11 (week 41-44) als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • administratieve sector: een daling van 2% in uren en een daling van 3% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector; een stijging van 11% in uren en een stijging van 15% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector; het aantal uren steeg met 7% en de omzet is gestegen met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee kent periode 11 gemiddeld dezelfde groei als in voorgaande periode (periode 10). De cijfers van de ABU tonen aan dat de groei van de uitzendbranche gestaag doorzet. Periode 9 kende een iets lichtere groei, periode 8 kende dezelfde groei als in de afgelopen twee periodes.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer