Groei uitzendbranche zet gestaag door

0

In de afgelopen maand (periode 10) nam het aantal uitzenduren toe met 6% en de omzet van de uitzendsector steeg met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de cijfers die de ABU vandaag heeft bekendgemaakt.

Het aantal uitzenduren en -omzet in periode 10 (week 37 – 40) is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren

  • Administratieve sector; een daling van 4% in uren en een daling van 5% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector; een stijging van 12% in uren en een stijging van 15% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector; het aantal uren steeg met 7% en de omzet is gestegen met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De cijfers van de ABU tonen aan dat de groei van de uitzendbranche gestaag doorzet. Periode 9 kende een iets lichtere groei, periode 8 kende dezelfde groei als in de afgelopen periode.
De uitzendbranche is het eerste halfjaar van 2017 gemiddeld met 6% gegroeid (in uitzenduren en -omzet) ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer