House of Work: groei door acquisities

0

Het bedrijf dat in 2001 begon met EG personeelsdiensten, is blijven groeien door overnames. In 2020 was de overname van Westflex volledig verantwoordelijk voor de omzetsprong (+71%) van het bedrijf. Mede-eigenaar Edwin Grootscholten vertelt waarom House of Work zelfs een eigen reïntegratiepoot heeft.

Hard groeien, normaal al geen sinecure, maar in coronajaar 2020 helemaal een prestatie van formaat. Net als eerdere jaren heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld en per segment het bedrijf met de hoogste omzetgroei uitgeroepen tot FlexTopGroeier. In de categorie 50 – 150 miljoen euro is dat House of Work dat in 2020 een jaaromzet behaalde van 85,5 miljoen euro (+ 71%).

Arbeidsmigranten en tuinbouw

“De kern van ons bedrijf is specialisatie in arbeidsmigranten en tuinbouw,” zegt mede-eigenaar Edwin Grootscholten. “Daar past huisvesting bij, want wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers fijn kunnen wonen. Dus hebben we een vastgoedtak opgericht.” Zo ontstond ook de reïntegratiepoot. “We hadden veel mensen in dienst en kregen te maken met verzuim. Omdat we dachten dat we de reïntegratie beter konden doen dan het UWV, zijn we daar zelf mee aan de slag gegaan. We zagen vervolgens dat andere bedrijven met hetzelfde probleem zaten en nu is RC Westland een commercieel re-integratiebedrijf.”

edwin grootscholtenOvernames

House of Work heeft de afgelopen jaren de nodige overnames gedaan en blijft openstaan voor nieuwe kandidaten als die goed passen bij een van de labels. “Als bedrijf wil je vooruit blijven gaan, in de kopgroep blijven. Dan moet je wel groeien. Het is immers eten of gegeten worden. Onze klanten worden tenslotte ook groter. Als uitzender moet je een professionele gesprekspartner blijven.”

 

 

Dit is een verkorte, bewerkte versie van een artikel, geschreven door Fons van Lier, dat in het juni-nummer van Flexmarkt is gepubliceerd. Alleen abonnees van Flexmarkt pro hebben toegang tot de digitale versie van Flexmarkt magazine.

Lees ook: Overnames in de flexmarkt: ‘van nul naar volop dynamiek’

omzetranglijst Omzetranglijst Top-100 2021

De redactie van Flexmarkt werkt nauw samen met Corporate Finance International (CFI) bij de totstandkoming van de deze week gepubliceerde Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021, de toonaangevende jaarlijkse ranglijst van bedrijven in de flexmarkt. De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021 is exclusief toegankelijk voor abonnees van Flexmarkt pro.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer