In wat voor gevallen kan een uitzendbureau of uitzendkracht toch verantwoordelijk worden gehouden voor de schade van een ongeluk?

0

Als is aan te tonen dat een uitzendkracht met opzet of
bewuste roekeloosheid de schade heeft veroorzaakt, dan kan deze aansprakelijk
voor de schade worden gesteld. Het gaat hier dus niet om onvoorzichtig of
onnadenkend gedrag.

Een rechter gaat terughoudend om met het toerekenen van de aansprakelijkheid aan een werknemer. Bij een uitzendorganisatie kan de aansprakelijkheid aan de orde zijn als de onderneming bijzonder wezenlijke informatie niet heeft geverifieerd waardoor schade is ontstaan. Er kan hierbij worden gedacht aan een uitzendkracht die als vrachtwagenchauffeur werkt, die schade veroorzaakt en waarvan dan blijkt dat het uitzendbureau niet heeft gecontroleerd of deze medewerker wel beschikt over het vereiste rijbewijs. Ook kan een uitzendbureau aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat de uitzendkracht niet door het uitzendbureau is voorgelicht over de risico’s en veilig werken.
 
bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer