Jong Uitzendtalent: Leo van der Pol (31)

0

Functie: rayonmanager Groningen – Drenthe, verantwoordelijk voor de vestigingen in Assen en Leek
Organisatie: Randstad

Opleiding: Pabo en propedeuse geschiedenis
Werkervaring: sinds december 2005 intercedent bij Randstad ICT in Groningen, mei 2007 manager in opleiding in Assen, sinds maart 2008 rayonmanager.

  

1. Waarom de uitzendbranche?

Het begon als een studentenbijbaan via de studentenroeivereniging. Na een paar maanden vroeg de manager of ik wilde blijven als intercedent, en na enig denkwerk heb ik besloten dat te doen. In de uitzendbranche kun je echt wat voor mensen betekenen. Als je mensen op een plek kunt zetten waar ze tot hun recht komen, lever je echt toegevoegde waarde. Voor alle partijen. Want het pure softe is niks voor mij, het moet wel iets opleveren.
Juist de combinatie van commercieel en sociaal trekt me aan en maakt dat ik me in de uitzendbranche wel oud zie worden.

2. Uitzendmanagementkwaliteiten?

Als uitzendbureau ben je net zo goed als je intercedenten, die maken het verschil. Daarom is het als manager het belangrijkste dat je een sterk team opbouwt en dit weet te binden en te boeien. Ik probeer mensen veel eigen verantwoordelijkheid te geven, dat motiveert hen het meest.

3. Ergernissen?

Ik kan me opwinden over de mensen die wel kunnen werken maar niet willen, aan hen wordt in de uitzendbranche veel tijd verspild. En ik erger me ook aan het slechte imago van de branche. Ik vind echt dat ik een enorm mooi vak heb maar ik moet op verjaardagen nog steeds verdedigen dat ik hier wil werken.

4. Genietmomenten?

Een goede deal binnenhalen! Wat ik op dit moment vooral genieten vind, is dat we het klaarspelen om te groeien in een tegenvallende markt.

5. Beste managementadvies ooit gekregen?

Als management trainee word ik erg veel getraind en gecoached. Twee punten vind ik heel belangrijk: altijd kritisch naar jezelf blijven en eerst goed luisteren als iemand met een verhaal komt, niet meteen zelf van wal steken.

6. Op welke werkprestatie ben je trots?

 Toen ik zelf intercedent was heb ik bij een klant waar we leverden tegen hele lage marges een deal kunnen onderhandelen voor de levering van junior-hbo ict’ers tegen hoge marges. Ik heb zelf de offerte gemaakt, de onderhandelingen gevoerd en de mensen ook daadwerkelijk gevonden in de markt.

7. Volgende carrièrestap?

Mag het ook mijn gedroomde eindstation zijn? Ik zou heel graag HR-directeur willen worden bij Randstad. Ik denk dat Randstad hele goede mensen in dienst heeft, maar dat er nog meer kan gebeuren om die mensen helemaal uit te nutten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer