Jongerius: uitzendbureaus moeten betalen voor bestand UWV

1

FNV-voorzitter Agnes Jongerius vindt dat uitzendbureaus niet zomaar de beschikking mogen krijgen over de bestanden van het UWV.

Dat zegt ze in een reactie op het nieuws dat de ABU en het UWV een overeenkomst hebben gesloten waarbij intercedenten worden ingeschakeld om werklozen aan werk te helpen. "We moeten niet de uitzendbureaus met publiek geld gaan betalen om geld te verdienen", zegt Jongerius. "Het lijkt me niet de bedoeling dat uitzendbureaus een beetje mogen grasduinen in de UWV-bestanden of er nog iets leuks tussen zit."

ABU-directeur Aart van der Gaag ziet de samenwerking niet als een mogelijkheid om de kosten te drukken met publiek geld, integendeel: "Aan iedereen die direct bemiddelbaar is moet je geen publiek geld spenderen. Door snel met verschillende uitzendbureaus te praten over mogelijke banen zijn mensen meteen daadwerkelijk bezig met werk zoeken in plaats ervan eerst een tijd over te praten. Dat werkt veel activerender."

Volgens de ABU gaat het om speeddates tussen mensen die recent werkloos zijn geworden en intercedenten. Er is dus geen sprake van het overdragen van bestanden. Een werkloze die echter een baan via het uitzendbureau weigert, loopt de kans om zijn uitkering kwijt te raken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. FNV, kom op. Waarom altijd de werkgever in een slecht daglicht plaatsen, terwijl deze samenwerkingsverbanden juist nieuwe kansen bieden!

    Hoe langer een werkloze op de bank zit, hoe moeilijker de stap om weer deel te nemen aan het arbeidsproces voor hem/ haar wordt. Waarom wachten als er via een UZB een leuke en passende baan kan worden gevonden. Ook FNV wil toch zo weinig mogelijk gekwalificeerde medewerkers langs de zijlijn hebben staan?

    FNV: deze uitspraak en deze houding kosten een ieder alleen maar geld!

Reageer