ProRail heeft schorsing Spoorflex opgeheven

0

Spoorwegbeheerder ProRail gaat weer gebruik maken van de diensten van Spoorflex, het bedrijf dat beveiligers levert voor werktreinen. Dat is de uitkomst van een kort geding bij de rechtbank in Utrecht.

ProRail had vorige week de vergunning van Spoorflex ingetrokken naar aanleiding van het ongeval in Stavoren eind juli. Daarbij reed een werktrein dwars door stootblokken en ramde een tankwagen en een watersportwinkel. De spoorwegbeheerder trok daarop voor ten minste vier weken de vergunning in. Spoorflex nam daar geen genoegen mee en spande een kort geding aan. Tijdens een gesprek tussen beide partijen zijn nadere voorwaarden voor de veiligheid op het spoor overeengekomen.

ProRail heeft fouten gemaakt rond het treinongeluk in Stavoren, schreef De Telegraaf al vorige week. De borden die de snelheidsvermindering op het treintraject moesten aangeven, stonden niet langs het spoor. De borden stonden volgens de krant wel vermeld in de papieren wegwijzer die wordt gebruikt door het personeel. De machinist van de verongelukte trein zou niet hebben geremd en op volle snelheid door de stootblokken zijn gereden, aldus de krant.

Beide partijen hebben afgesproken na de rechtszaak geen verdere mededelingen over de kwestie te doen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer