Logistic Force neemt Worktrans Uitzendgroep over

0

Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft de activiteiten van Worktrans Uitzendgroep (“Worktrans”) overgenomen. Met de overname  versterkt Logistic Force haar  dekking binnen met name het Noorden van Nederland.

Worktrans Uitzendbureau is opgericht in 1998 en telt zeven vestigingen in Nederland. Worktrans bezet met een omzet van € 20,5 miljoen in 2021 een 84e positie in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 en heeft dagelijks zo’n 500 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland.

Logistic Force biedt de combinatie van uitzenden, opleidingen en recruitment aan en is gespecialiseerd in transport en logistiek. De fullservice HR-dienstverlener is een landelijke speler en is met 20 vestigingen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa € € 85 miljoen en heeft dagelijks zo’n 2.000 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland.
Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen dit jaar op een omzet boven de € 100 miljoen uit te komen.

Eerste stap in groeistrategie

De overname van Worktraeerste stap in onze groeistrategiens, een uitzendonderneming met een focus op het opleiden en uitzenden van chauffeurs, versterkt Logistic Force haar commerciële dekking binnen met name het noorden van Nederland. “De overname van Worktrans past volledig bij onze groeiambities in Nederland. Door het bundelen van onze krachten kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en ons marktaandeel in de markt voor HR-dienstverlening in de transport & logistiek verder uitbreiden”, stelt Martin van Dijk, CEO Logistic Force.
Philip Jonk, voormalig directeur-grootaandeelhouder van Worktrans, is ook verheugd met de transactie: “De interactie met het team van Logistic Force was vanaf de start erg prettig; beide ondernemingen hebben een vergelijkbaar DNA en delen de visie op het belang van het opleiden, enthousiasmeren en duurzaam inzetbaar houden van de Nederlandse chauffeurspopulatie”.
De overname van Worktrans, jarenlang een waardig concurrent, smaakt naar meer volgens Martin van Dijk: “Dit is een fantastische eerste stap in onze groeistrategie. Deze overname motiveert ons in de verdere zoektocht naar andere ondernemingen die in de toekomst onze uitzendgroep kunnen komen versterken.”

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer