PEAK-IT, iSense en Experis Ciber verder als Experis

0

iSense, Ciber, en Peak-IT gaan voortaan verder als Experis, onderdeel van ManpowerGroup. De labels werden in 2016 en 2018 al overgenomen, maar gaan na een complete integratie nu als één bedrijf opereren.

Experis wordt daarmee een grote IT-detacheerder met meer dan 1.500 IT-professionals en 500 klanten in Nederland.

Na de overname van de labels in 2016 en 2018 koos Experis ervoor om de bedrijven onder hun oorspronkelijke namen te laten blijven opereren. Met als doel om eerst aan een goede samensmelting te werken. Sinds begin juni is de integratie compleet en zijn de labels iSense, Experis Ciber, en Peak-IT officieel vervangen door Experis Nederland.

Opleidingen

Naar eigen zeggen kan Experis met het samengaan van de labels als een one-stop-shop een breed pallet aan IT-oplossingen bieden voor nationale en internationale organisaties binnen Nederland. De labels haalden gezamenlijk, als onderdeel van Experis, al grote opdrachten en aanbestedingen binnen voor nationale en internationale opdrachtgevers, zoals Defensie, ABN AMRO en Signify.
Daarnaast is Experis als internationaal bedrijf in staat om direct mee te bewegen met nieuwe marktontwikkelingen en innovaties binnen deze snel veranderende sector. Ook als het gaat om omscholing en bijscholing van IT-professionals. Thijs Vermaat, managing director Experis Nederland, zegt hierover: “Als lokale detacheerder is het onmogelijk om trainingen en scholing van internationale IT-veranderingen en innovaties bij te kunnen houden. Door onze grootte en slagkracht kunnen wij de IT-professionals, en zo ook de opdrachtgevers, voorzien van de laatste kennis en kunde in IT. Dit geeft de professionals de mogelijkheid om binnen Experis opleidingen van ieder niveau te volgen en verder door te groeien.”
Bij de Experis Academy werkt men samen met technische hogescholen en universiteiten om IT-talent op te leiden en geven we trainingen en scholing aan IT-professionals.

IT-functies moeilijkst te vervullen

Continu opleiden is nodig omdat de vraag naar en verscheidenheid aan IT-professionals groeit en wisselt voortdurend. Ieder jaar komen er weer nieuwe
programmeertalen, updates en methodes bij binnen de IT. Ook is de markt van IT-detacheerders grillig en versnipperd waardoor organisaties steeds meer moeite hebben om de snelheid en kwaliteit van IT-uitdagingen te managen, zo stelt Experis. Op dit moment vindt bijna een kwart (24%) van de Nederlandse bedrijven IT-functies de moeilijkst te vervullen functies. En dat zal alleen maar toenemen, zo blijkt uit de onlangs gepubliceerdee ManpowerGroup Employment Outlook Survey.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer