Miljoenenfraude bij uitzendbureaus vermoed

0

De Belastingdienst en de Inspectie SZW doen onderzoek naar een miljoenenfraude bij drie uitzendbureaus, zeven schoonmaakbedrijven en acht hotels. Het fraudebedrag beloopt volgens de overheidsinstanties vermoedelijk 5 miljoen euro.

Uit vooronderzoek bleek dat de betrokken uitzendbureaus en schoonmaakbedrijven mogelijk verschillende vormen van fraude pleegden. Zo zouden niet alle gewerkte uren worden verantwoord in de boekhouding. Ook is er mogelijk sprake van overtredingen Arbeidstijdenwet, Wet minimumloon en minimumvakantietoeslag, Wet Arbeid Vreemdelingen, Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs en uitkeringsfraude.


Signalen van uitbuiting

Op 6 en 7 januari zijn op een reeks locaties in Amsterdam, Lijnden en Haarlem controles gehouden bij drie uitzendbureaus, zeven schoonmaakbedrijven, acht hotels en bij een aantal opdrachtgevers, zo maakten de betrokken instanties maandag bekend. Tijdens de controle zijn ook signalen van uitbuiting naar voren gekomen die verder worden uitgezocht. Drie vreemdelingen zijn in bewaring gegaan. De politie heeft een persoon meegenomen die gesignaleerd stond. Verder zijn er zeven werknemers aangetroffen die een uitkering hebben. Tijdens de actie heeft de Belastingdienst beslag gelegd op banktegoeden en tegoeden bij opdrachtgevers.


Signalen van uitbuiting worden verder uitgezocht. Drie vreemdelingen zijn in verzekering gesteld.

Bron: ANP/Ministerie van Financiën


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer