Explosieve groei in vraag naar financieel specialisten

0

In het vierde kwartaal van 2014 is de vraag naar financieel specialisten gegroeid met 26,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2014 bedroeg de groei 16,9%.

Dit is het hoogste groeicijfer sinds het uitbreken van de crisis.

Verschil in functiecategorieën
De eerste twee kwartalen van 2014 bedroeg de groei in het aantal vacatures ruim 9.200 per kwartaal. In het derde kwartaal liep dit aantal terug naar 8.300 om daarna te pieken naar 10.300 in het laatste kwartaal.
Het stijgende aantal vacatures zit duidelijk in bepaalde functiecategorieën. De vraag naar accountancy medewerkers lag het gehele jaar op een zeer hoog niveau. De vraag naar uitvoerende financieel specialisten zoals administrateurs en financial controllers was structureel laag. De grootste fluctuatie in de vraag zien we terug bij business analisten, business controllers, financieel directeuren en nichespecialisten zoals auditors en treasurers. Na een moeizaam derde kwartaal groeide de vraag naar deze functionarissen in het vierde kwartaal 2014 met percentages die uiteenlopen van 30% tot wel 60%.

Ervaren financieel specialisten
Volgens Yacht is er al geruime tijd de tendens gaande naar meer vraag naar specialisten met een gedegen bedrijfseconomische kennis, gecombineerd met ruime werk- en branche ervaring. De huidige tijd waar veranderingen, zoals big data en snel wijzigende businessmodellen, eerder regel dan uitzondering zijn, vraagt om ervaren financieel specialisten die kennis combineren met uitstekende persoonlijke vaardigheden.

Bron: Yacht

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer