Hoge Raad verwerpt ’tijdelijk vast contract’

0

De Hoge Raad heeft een streep gezet door een sluiproute voor werkgevers om hun personeel oneindig tijdelijke contracten te kunnen aanbieden.

Het hoogste rechtsorgaan in Nederland vernietigde vrijdag een eerdere uitspraak daarover van het gerechtshof in Den Bosch. Het betreft een zaak over een werkgever die de regel probeerde te omzeilen dat na drie tijdelijke arbeidscontracten een vaste aanstelling moet volgen. Dit voorkwam hij door zijn werknemer op voorhand een vast contract met een speciale overeenkomst te laten tekenen, waardoor in feite opnieuw sprake was van tijdelijke aanstelling. Het hof ging hier in 2013 nog in mee, maar de Hoge Raad niet.

‘Sluiproute naar oneindige flex’
Maurice Limmen, voorzitter van vakcentrale CNV, reageert verheugd. Volgens hem heeft de Hoge Raad vrijdag een eenvoudig toe te passen schijnconstructie doorgeprikt. Limmen maakte zich vooraf zorgen, omdat een groen licht van het rechtsorgaan er waarschijnlijk voor had gezorgd dat meer werkgevers deze ‘sluiproute naar oneindige flex’ zouden gaan toepassen.


Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer