Mysolution neemt OTYS over

0

Mysolution (staffing software voor uitzenders en detacheerders) heeft OTYS overgenomen. De overname van OTYS volgt op een eerdere overname van Tangram, eveneens een belangrijke speler in recruitmentsoftware in Nederland.

Mysolution is een grote speler in Nederland op het gebied van front-, mid- en backoffice software voor de staffing- en recruitmentmarkt en telt ruim 100 medewerkers in Nederland. “Mysolution is sterk in ERP- en payrolloplossingen. Met OTYS erbij bieden nu ook meer recruitmentoplossingen”, zegt Jaap Postma (ceo Mysolution) in een toelichting aan Flexmarkt.
Relevante vraag is natuurlijk ‘wat gaat de klant hiervan merken?’ Postma: “Er zijn nu nog meer koppelingen met (recruitment)tools mogelijk. Bovendien heeft Mysolution een eigen platform en dat geldt ook voor OTYS, dus de klant krijgt meer keuzes.”

‘Fiks investeren’

Het bundelen van de krachten is volgens Postma ook belangrijk in de (internationale) concurrentiestrijd, waarin voortdurende innovatie nodig is. “Door de kennis te combineren en de resources samen efficiënter in te zetten kunnen wij fiks investeren in optimale recruitmentsoftware.”
De ambitie van Mysolution is groot. De softwareleverancier wil de complete recruitmentbranche in Nederland bedienen en inspelen op grote technische en sociale innovaties op de arbeidsmarkt. “Samen met OTYS hebben we de innovatiekracht die nodig is om de recruitmentbranche te helpen met het verzilveren van kansen en het hoofd te bieden aan uitdagingen. Denk hierbij aan de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt en de impact van nieuwe technologie (zoals robotisering en AI). Ontwikkelingen zoals re-skilling van medewerkers op grote schaal – actueel tijdens deze coronacrisis, denk aan de stewardess die snel moet worden omgeschoold om in het verzorgingstehuis te gaan werken. En de continue veranderende wet- en regelgeving voor arbeidsverhoudingen maken extra innovaties noodzakelijk. In die mobiliteit op de arbeidsmarkt willen wij een belangrijke rol spelen.”

Internationale concurrentie

OTYS levert cloud-based recruitmentsoftware voor werving & selectiebureaus, corporate recruitment, executive search en de uitzend- en detacheringsmarkt. Daarnaast wordt OTYS gebruikt door kleinere werving- en selectiebureaus en staffing organisaties. Otys heeft een marktpositie verworven in Nederland, België, Frankijk en 17 andere landen.
De overname van OTYS volgt op een eerdere overname van ATS-leverancier Tangram in 2017, eveneens een belangrijke speler in recruitmentsoftware in Nederland. Mysolution biedt hiermee naar eigen zeggen een ‘kosteneffectief’ platform voor de totale markt in recruitmentsoftware. Door de ATS- en CRM-functies van OTYS te combineren met de mid- en backoffice functionaliteit van Mysolution, kunnen ook alle staffing organisaties, ongeacht hun grootte, hiervan profiteren.
De overnames passen in de strategie van Mysolution om als Nederlands softwarehuis een leidende rol te spelen in cloud-based recruitmentoplossingen. “Als Nederlandse partij met drie oer-Hollandse bedrijven kunnen wij de internationale concurrentie aangaan met grote recruitmentsoftware-leveranciers als Bullhorn”, stelt Postma trots.

“Mijn levenswerk’

Jorrit Blok, die OTYS oprichtte in 2001 op een zolderkamer in Veenendaal, over de overname van zijn bedrijf. “Ik ben blij dat mijn levenswerk bij Mysolution in goede handen is. Mysolution biedt oplossingen die zowel de werkprocessen van recruiters als de candidate experience van werkzoekenden verbeteren en levert totaaloplossingen voor uitzenders en detacheerders. De visie, aanpak en diensten van OTYS sluiten hier naadloos bij aan.” OTYS blijft overigens onder eigen naam actief in de markt.

Jaap Postma over de overname: “Met OTYS en zijn circa 60 medewerkers haalt Mysolution een schat aan ervaring en expertise binnen op het gebied van recruitment. De sterke positie van OTYS in Nederland en België zal zeker bijdragen aan de propositie van Mysolution als toonaangevend digitaal platform voor recruitment én het beheren van flexibel personeel.” De groeiambitie van Mysolution blijft dan ook onverminderd groot. Postma: “Wij zijn de afgelopen jaren telkens met 20% gegroeid. Dat willen we zeker doorzetten.”

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer