Nieuwe cao recreatiesector

0

Er is een cao akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de recreatiesector.

Partijen hebben afgesproken dat de medewerkers die vallen onder de cao per 1 oktober 2010 een loonsverhoging krijgen van 1 procent. Daarnaast krijgen zij per 1 oktober 2011 een loonsverhoging van 1,5 procent.

Ook is afgesproken dat de jeugdschalen vanaf schaal 5 komen te vervallen. In plaats daarvan kan de werkgever gedurende maximaal een jaar werken met een loon van 85 procent van het vakvolwassen loon.

Voor de schalen 1 tot en met 4 is afgesproken dat er tijdens de looptijd van de cao een studie wordt verricht met als doel het komen tot een beloningssysteem dat gebaseerd is op ervaringsjaren en niet op leeftijd.

De nieuwe cao zal een looptijd hebben van 1 juli 2010 tot en met 30 juni 2012. De achterban van de cao-partijen moet het akkoord nog wel goedkeuren, voordat het definitief wordt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer