Omzetranglijst: Sterke krimp flexbranche in 2009

0

Aan grote omzetdalingen ontkwamen de grote vier uitzenders van Nederland niet in 2009. Maar nu de uitzendmarkt uitbodemt, blijkt ineens Manpower goed voor Nederlands brons. En dat doet pijn. Voor Adecco.

Jarenlang leken de kaarten geschud in de Nederlandse markt. Randstad staat al decennia onoverwinnelijk op 1, USG People zit daar op afstand achter. En daar weer ver achter staat Adecco op brons en valt Manpower net buiten de prijzen.Maar toen kwam de crisis.

Randstad en Adecco zagen hun omzet met 21 procent krimpen, en USG People kromp zelfs met 23 procent. En ineens trotseerde Manpower de markt met een omzetkrimp van slechts 16 procent. Daarmee liggen geheel onverwacht de Amerikanen boven de Zwitsers in de Flexmarkt Omzetranglijst.

De sterke krimp van de flexbranche is terug te zien in het aantal bedrijven in deze Flexmarkt Omzetranglijst. Dit
jaar hebben 60 bedrijven hun omzetgegevens doorgegeven voor deze jaarlijkse editie, 22 minder dan vorig jaar.
Een daling van 27 procent en in lijn met de algehele omzetteruggang van de fl exmarkt (-21). Deze zestig bedrijven
waren in 2009 samen goed voor een totale omzet van 7,7 miljard euro (2008: 9,2 miljard euro). Van deze groep leverden er 41 ook in de jaren 2008, 2007 en 2006 gegevens aan. De omzet van deze groep liep in 2009 met 19 procent terug. Een jaar eerder kon dezelfde groep bedrijven nog een groei van 4,8 procent noteren.
Zowel de top tien, als de middelgrote en de kleine bedrijven hadden het afgelopen jaar te maken met een sterke
terugloop in de omzet.

De gehele Omzetranglijst is gepubliceerd in het meinummer van Flexmarkt Magazine.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer