Nieuwe cao’s voor verzekeraars Achmea en ING

0

De vakbonden zijn met verzekeraar Achmea tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao. Ook is er een principeakkoord bereikt voor de eerste cao ING Verzekeren/Investment Management.

De Achmea-cao heeft een looptijd van een jaar en is geldig van 1 juni 2011 tot 1 juni 2012. De werknemers kunnen tweemaal rekenen op een loonsverhoging. Per 1 juni 2011 worden de lonen verhoogd met 1,25 procent en per 1 december 2011 met 0,75 procent. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over inzetbaarheid, ontwikkeling en sociale innovatie. Achmea stelt komend jaar opnieuw vijftien werkervaringsplaatsten beschikbaar aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. De nadruk wordt hierbij gelegd op arbeidsgehandicapten.

ING Verzekeren/IM

De cao ING Verzekeren/IM zal een looptijd hebben van 1 januari 2012 tot 1 januari 2013. Nu vallen de verzekeringstak en investment management nog onder de ING-cao, maar per 2012 is er dus een eigen cao. Per 1 juni 2012 krijgen de werknemers een loonsverhoging van 2 procent. Ook in deze cao is er aandacht voor inzetbaarheid en ontwikkeling. Zo is er afgesproken dat de medewerkers 100 procent vergoeding krijgen voor een loopbaancheck en dat MBO- en HBO-opleidingen voor 100 procent vergoed worden.

Naast afspraken over scholing zijn er afspraken gemaakt over maatschappelijk verantwoord ondernemen, variabele beloningen en een persoonlijk keuzepakket.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer