Omzet Randstad daalde ook in het derde kwartaal 2023

0

Ook in het afgelopen kwartaal daalde de omzet van Randstad. De afbeelding op het persbericht van Randstad met de resultaten over het derde kwartaal van 2023 laat echter een pijl omhoog zien. Wishfull thinking of ziet Randstad dat de weg omhoog weer is ingeslagen?

Omzet in Nederland daalt

Afgelopen kwartaal daalde de omzet op jaarbasis van € 7.054 miljard naar € 6.260 miljard. Een omzetdaling van 7,3 procent. Vooral in Noord Amerika was de daling fors, met 16%.

In Nederland werd het afgelopen kwartaal een omzet van € 722 miljoen geboekt. Een daling van 8%. Toch was het niet alleen kommer en kwel. De EBITDA, dus de winst voor belastingen, bedroeg 6,3%, tegen 5,7% in dezelfde periode vorig jaar.

Veel minder uitzendkrachten

Er werken in het afgelopen kwartaal veel minder uitzendkrachten via Randstad in Nederland. Volgens de NOS werkten er vorig jaar in het derde kwartaal nog 63.000 uitzendkrachten voor Randstad, tegen 51.000 in het afgelopen kwartaal.

Volgens Jeroen Tiel, bestuursvoorzitter van Randstad Groep Nederland, is met name in de transport en logistiek en de e-commerce een teruggang te zien. Maar ook in het professionals segment is een hele duidelijke teruggang te zien. In de Financiële dienstverlening en de IT wordt minder ingeleend. In Nederland daalde de omzet bij de tak Professionals dan ook met maar liefst 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vooruitzichten

In Nederland verwacht Tiel weinig veranderingen. Hij ziet een voortzetting van de trends uit het derde kwartaal. “Als we kijken naar het patroon, dan zitten we in oktober op een gelijkwaardig niveau als wat we zien in het derde kwartaal. We verwachten ook geen hele grote stijgingen of veranderingen in onze kosten.” De verkiezingen in november zorgen wel voor onzekerheid. De arbeidsmarkt speelt in de verkiezingsdebatten geen rol van betekenis, terwijl daar wel grote uitdagingen liggen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer