OTTO neemt uitzendbureau in de zorg Back To Care over

0

OTTO Holding heeft uitzendbureau in de zorg Back To Care overgenomen. Back To Care is gespecialiseerd in het werven en begeleiden van buitenlands zorgpersoneel voor de Nederlandse markt.

Door de overname zal het bedrijf verder worden ontwikkeld tot aparte divisie van OTTO Holding, naast OTTO Work Force, onder de naam OTTO Health Care.

Internationaal zorgpersoneel

Met de overname van Back To Care versnelt OTTO naar eigen zeggen haar  strategische ambitie om internationaal zorgpersoneel in te zetten om de tekorten in de zorg in Nederland op te lossen.
Back To Care is in 2019 opgericht door Tom van der Vorst en Remco Valkman. Back To Care organiseert het hele traject; van de afstemming over huisvesting en het werven en opleiden in het buitenland tot de begeleiding van de integratie in Nederland. Het hoofdkantoor van OTTO Health Care zal in Utrecht gevestigd worden.
Tom van der Vorst over de overname: “De nieuwe samenwerking past perfect bij de ambitieuze doelstelling van Back to Care, namelijk het structureel oplossen van het personeelstekort in de Nederlandse zorg.”
Remco Valkman: “Wij komen voort uit de ouderenzorg en hebben ons  gespecialiseerd op het werven van vooral Spaans zorgpersoneel. Door onze integratie met OTTO kunnen wij onze expertise voortaan inbrengen in de bredere ambities van OTTO en gebruik maken van hun wereldwijde recruiteringsnetwerk.”

Asia Europe Talent Bridge

OTTO Work Force is vooral actief in de industrie en logistiek en richt zich nu op de snelle ontwikkeling van onder andere ‘The Asia Europe Talent Bridge’ om tekorten in de op Europese arbeidsmarkt op te lossen. Via OTTO Health Care kunnen  internationale verpleegkundigen onder andere in Nederland gaan werken. In samenwerking met Nederlandse ziekenhuizen wil OTTO Health Care in een pilot nog dit jaar 200 Filipijnse en Indonesische gespecialiseerde en hooggekwalificeerde verpleegkundigen naar Nederland halen. Deze werken al in veel Westerse landen om de zorg te versterken. De verpleegkundigen worden in hun thuisland (intensief) getraind in de Nederlandse taal, cultuur en zorg en komen voor een gelimiteerd aantal jaren naar Nederland.

Lees ookEnorme vraag naar zorgprofessionals, arbeidspotentieel onbenut

 

Onderdeel Japanse Outsourcing

Frank van Gool (OTTO): “Dit jaar is er al een tekort van 49.000 zorgmedewerkers en dit zal in de komende 10 jaar verdrievoudigen. Als we in Nederland iedereen de zorg willen bieden die ze nodig hebben, dan redden we het niet met alleen maar de extra Nederlanders die in de zorg instromen. OTTO Holding is onderdeel van de Japanse uitzendorganisatie Outsourcing Inc. en heeft daarmee naar eigen zeggen een uitstekende toegang tot de Aziatische markt, waar het zorgpersoneel van hoog niveau is. Met de komst van Back To Care krijgen wij een grote expertise in huis om de juiste aanpak voor deze specifieke doelgroep te kunnen ontwikkelen. Vanwege de groei die wij voorzien is een aparte divisie op zijn plaats, onder de naam OTTO Health Care”.

Lees ook: Een nieuwe crisis: op de arbeidsmarkt

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer