OTTO Work Force neemt ForeignFlex en Werkpool Flex over

0

OTTO Work Force heeft haar positie op de markt van internationale arbeidsbemiddeling in Nederland verder versterkt door de overname van de uitzendbureaus ForeignFlex en Werkpool Flex. Beide uitzendorganisaties zijn net als OTTO gespecialiseerd in het werven en bemiddelen van arbeidsmigranten.

ForeignFlex en Werkpool Flex, gevestigd in Boxmeer, worden eind 2022 volledig binnen OTTO Work Force geïntegreerd en gaan ook onder die naam opereren. De overname heeft geen personele consequenties, zo laat OTTO weten.

Schaalgrootte en professionaliteit

Wim Smits en Angeliek Flintrop (van ForeignFlex en Werkpool): Met plezier hebben wij, ieder aanvankelijk als werknemer en sinds 2010 als eigenaar, samen met een enthousiast en betrokken team gewerkt aan het succes van ForeignFlex en Werkpool. Voor de verdere ontwikkeling zijn ForeignFlex en Werkpool bij OTTO Holding in goede handen. De schaalgrootte en professionaliteit van OTTO komen ForeignFlex en Werkpool, haar werknemers en klanten ten goede.”

De focus van ForeignFlex en Werkpool Flex ligt met name op logistieke bedrijven, waaronder supermarktketens, maar ook op E-fulfilment-centra. ForeignFlex en Werkpool Flex beschikken in Oost-Europa over eigen wervingskanalen die de OTTO-organisatie en -activiteiten verder zullen versterken. Verdere uitbreiding van OTTO’s inkoopnetwerk in Oost-Europa draagt bij aan de voortzetting van de groei, zo stelt OTTO.

Naar 1 miljard euro omzet

Frank van Gool, CEO OTTO Holding: We zijn blij met de acquisitie van deze twee bedrijven die qua cultuur en werkwijze goed aansluiten bij de OTTO-organisatie. Het past binnen onze strategie om naast onze organische groei, van gemiddeld meer dan 20% per jaar, bedrijven te laten aansluiten die een bijdrage kunnen leveren aan onze verdere expansie. Op die manier kunnen we onze opdrachtgevers een goede oplossing bieden voor de steeds verder oplopende arbeidsmarkttekorten. We zijn trots op onze stabiele groei en de huidige verwachting is om in 2023 minimaal 1 miljard euro omzet te gaan realiseren.”

Lees ook:

OTTO Work Force

OTTO Work Force werd in 2000 opgericht en groeide uit tot Europees markleider internationale arbeidsbemiddeling. Ruim 25.000 internationale medewerkers werken via OTTO  in voornamelijk Nederland, Duitsland en Polen. Sinds 2018 is OTTO Work Force onderdeel van het Japanse beursgenoteerde Outsourcing Inc. OTTO is vooral actief in de industrie en logistiek en richt zich thans op de snelle ontwikkeling van ‘The Asia Europe Talent Bridge’, waarmee tekorten op de Europese arbeidsmarkt ingevuld kunnen worden met gekwalificeerde medewerkers uit Azië. Het hoofdkantoor van OTTO Holding is gevestigd in Venray en de onderneming heeft in heel Europa meer dan 50 kantoren.

Lees ook: Wijzigingen in top van OTTO

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer