Payrollsector in 2014 met 4% gegroeid

0

De omzet van de payrollbedrijven groeide in het laatste kwartaal van 2014 met 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Over heel 2014 maakte de payrollbranche een groei door van eveneens 4%.

Dat blijkt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-marktmonitor.

‘De cijfers passen in het economisch beeld van het afgelopen jaar en in een arbeidsmarkt die langzaam maar zeker herstelt’, aldus Jeu Claes, voorzitter van de Vereniging Payrollondernemingen. ‘De economische groei is bescheiden wat zorgt voor onzekerheid bij werkgevers die daarom liever personeel op flexibele basis inhuren.’

Los van dit conjuncturele beeld is de trend dat bedrijven sowieso meer flexkrachten inzetten. De flexibele schil bij bedrijven wordt groter, zoals bleek uit het TNO-onderzoek van vorig jaar.

Wet werk en zekerheid
Daarnaast wordt de behoefte aan professionele HR-dienstverleners steeds groter. Dat komt door alle wet- en werk en regelgeving die vanuit de overheid op werkgevers af komt, zoals de nieuwe Wet Werk en Zekerheid en de nieuwe werkkostenregeling. Claes: ‘werkgevers moeten nóg meer regelen. Zeker voor het midden- en kleinbedrijf wordt het vrijwel onmogelijk om zelfstandig goed en compleet personeelsbeleid te voeren. Dat voedt de behoefte aan payrolldienstverlening.’

Erkenning payrollwerkgever
Belangrijk voor de erkenning van payroll als flexvorm waren volgens VPO de juridische uitspraken in 2014 die zorgden voor de gewenste duidelijkheid over de juridische status van payroll. De payrollwerkgever wordt geaccepteerd als juridisch werkgever en payrolling is een geaccepteerde vorm van ter beschikking stellen zonder dat daar werving en selectie voor nodig is.

Bron: VPO

Lees ook: Werkgelegenheid payrollsector gestegen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer