Politie verhindert actie tegen OTTO

10

Actievoerders van de anarchistische organisatie de Vrije Bond hebben maandagochtend vergeefs geprobeerd het hoofdkantoor van uitzendbureau OTTO in Venray te bezetten.

De politie hield zeven actievoerders aan. Dat blijkt uit verklaringen van politie en de Vrije Bond maandagochtend.

De zeven werden vlak voor de demonstratie begon opgepakt omdat ze weigerden zich te legitimeren, aldus een woordvoerder van de politie. Onder hen was een Pool. Volgens de politie waren achttien activisten betrokken bij de actie.

De actievoerders eisten betaling van achterstallig loon en terugbetaling van een ‘absurde boete’ voor een bevriende werknemer. Ook eisten ze betere huisvesting voor de arbeiders, een lagere huur en afschaffen van een straf- en boetesysteem voor de OTTO-uitzendkrachten.

Directeur Frank van Gool van OTTO Workforce noemde het maandag in een reactie jammer dat de Vrije Bond niet met hem in gesprek wil. ‘In plaats daarvan schreeuwen de anarchisten wat’, zei hij.

Van Gool ontkent dat bij OTTO een systeem van boetes bestaat. ‘We geven wel waarschuwingen, en als dat na enkele malen niet helpt, wordt het contract niet verlengd’, zei hij. ‘We houden ons aan de regels die in Nederland gelden.’

Bij OTTO werken vierduizend mensen. Volgens Van Gool zijn de werknemers tevreden over OTTO. ‘We hebben een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau. We krijgen als eindcijfer een 7,6’, zei hij.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

10 reacties

 1. Bewijs! Uitzendkrachten komen niet zomaar met bepaalde zaken aankaarten. Er is heus wel iets van waar! Men. van Gool, bewijs het tegendeel en zorg voor verbetering van je slechte naam in de media.

 2. Zijn dit niet de mensen die eerder ook de Rabobanktoren in de fik hebben gezet? En vorig jaar ook Randstad en USG aan het pesten waren?

  Mijn boodschap aan deze lieden is duidelijk: ga zelf een job vinden in plaats van op maandagochtend andere werkenden lastig te vallen. Juist die mensen betalen jullie huursubsidies, jullie OV-passen en jullie voedsel!

 3. Hoe onafhankelijk is het onderzoek naar klant tevredenheid als OTTO zeld de rekening betaald aan het onderzoeksbureau. Zoiets van de slager die zijn eigen vlees keurt.

 4. Beste Wijnand,
  Sorry, maar jouw opmerking slaat nergens op.
  Jij betaalt toch ook geen klanttevredenheidsonderzoek voor een ander bedrijf? Je zal voor een klanttevredenheidsonderzoek over je eigen toko toch zelf een onderzoeksbureau moeten inschakelen en in de beurs moeten tasten. Je probeert dan van een dergelijk onderzoek iets te leren.

 5. woon zelf in de buurt van ottohuizen in amsterdam, zo’n hotel in diemen. ziet er allmaal netjes uit daar, geen toestanden met barbecues en zuipfeesten daar. heb in mijn buurt ook van die huizenmelkers zitten, dat geeft pas kl*tezooi. Geen toezicht of controle, niets. verhalen over otto in amsterdam zijn bijna allemaal positief hoor!

 6. Zo zijn ze aan hun kapitaal gekomen.Omdat ze geen capaciteiten hadden om dit in goede banen te leiden zijn ze over gaan op het boete systeem. Zeer zwak en zeker niet zo sociaal zoals ze willen over komen.

 7. Natuurlijk is er een boetesysteem. Natuurlijk zijn er ook diverse ondermaatse woningen en natuurlijk zijn er veel andere malversaties binnen de Otto organisatie. Natuurlijk zijn dit anarchisten, maar wat is daar mis mee, dat houdt ons scherp. We zijn als Nederland toch ook trots op bijvoorbeeld Greenpeace, wat is daar zo anders aan? Mijn ervaring, en dat kan ik desgewenst bewijzen, is dat de Polen veelvuldig worden misbruikt op divers gebied, en ze kunnen zich door hun manco aan taaklkennis toch niet verdedigen. En verder, waar zijn de artikelen van de overige pers (AD/Telegraaf, etc) Zij zijn bang hun dikke vette advertentieopbrengsten mis te lopen als ze iets slechts over Otto schrijven. Zelfs flexmarkt heeft een tamelijk eenzijdig artikel geschreven zonder fatsoenlijke reactie van de Polen of van de zgn anarchisten. Wel top dat ze het artikel ?berhaupt hebben geplaatst, want dat heeft verder zo goed als niemand gedaan.

Reageer