Publiekprivate samenwerking vraagt investeren in elkaar

0

Cultuurverschil is nog steeds een van de grootste belemmeringen in een succesvolle samenwerking tussen UWV en gemeenten enerzijds en uitzendorganisaties anderzijds.

Dat bleek in een door de redactie van Flexmarkt georganiseerd panelgesprek op de Nationale FLEXGolfdag, dinsdag 25 juni jongstleden.

Jaarlijks vinden zo’n 20.000 kandidaten van het UWV met een grote afstand tot de arbeidsmarkt via uitzendorganisaties werk. In het licht van de versobering van het UWV en de noodzaak voor gemeenten efficiënter te werken groeien de kansen voor samenwerking met de in het aan het werk helpen van bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden.

Investeren

Met name enkele grote uitzendorganisaties boeken hierin inmiddels succes. Maar ook voor kleinere (niche-)organisaties liggen er kansen. Hans van den Berg,  communicatiemanager ABU: ‘Daarbij is investeren in een goede relatie met het UWV of gemeente wel van het grootste belang.’ Want hoe snel cultuurverschillen tot irritatie kunnen leiden, bleek wel uit de reacties van uitzendorganisaties in de zaal. Michael Ardon, landelijke adviseur werkgeversdiensten bij het UWV:  ‘Er wordt wel eens vergeten dat wij gehouden zijn de wet uit te voeren. Van beide kanten moet gebouwd worden aan een vruchtbare samenwerking.’

Subsidie

Om het slaan van bruggen te ondersteunen is ruim twee jaar geleden Servicepuntflex gestart. Een kenniscentrum voor UWV WERKbedrijf en de uitzendbranche. Voorbeelden van vragen die daar met enige regelmaat binnenkomen: Moet je tijdens de proefplaatsing al een overeenkomst hebben of pas daarna; Ik heb een 50+’er aangenomen. Nu hoor ik iets over een mobiliteitsbonus. Wat houdt dat in? Judith Huitenga, accountmanager bij Servicepuntflex wees in dat kader de toehoorders op het bestaan van de subsidiecalculator, een handig hulpmiddel dat inzicht geeft in regelingen en subsidies voor een nieuwe of recent in dienst getreden werknemen.

De paneldiscussie werd geleid door Yolanda Stil, hoofdredacteur Flexmarkt. De Nationale FLEXGolfdag werd georganiseerd door Nocore, softwareleverancier in de flexbranche.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer