Recordaantal SEU-examens in 2019

0

In 2019 kozen 3.488 uitzendprofessionals ervoor het SEU-examen af te leggen. Dat is aanzienlijk meer dan het jaar daarvoor toen SEU 3.005 deelnemers telde. Van de kandidaten slaagde 68%.

Dat heeft de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) bekendgemaakt.

De SEU ziet de stijging van het aantal examens als een bevestiging van de trend naar meer kwaliteitsbewustzijn in de branche

Ook backofficeprofessionals worden steeds vaker opgeleid en kiezen vaker voor het SEU-examen. Volgens SEU spelen werkgevers hiermee in op de vraag van deze beroepsgroep om beter op de hoogte te zijn van recente wijzigingen in wet- en regelgeving. “Het doet ons goed te zien dat de markt de toegevoegde waarde van het Backoffice examen ziet”, vertelt Barbara Kramer, manager SEU. “Deelnemers geven aan dat zij direct profijt hebben van de opgedane kennis. Bovendien komt het ook de onderlinge samenwerking ten goede, omdat er meer begrip ontstaat voor elkaars werkzaamheden en dilemma’s.”

Het aantal mondelinge SEU-examens met tolk is in 2019 zelfs meer dan verdubbeld. Dit geeft aan dat ook deze doelgroep de kans krijgt om zich te certificeren.

Bron: SEU

Lees ook: SEU-examens krijgen een nieuwe naam

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer