Regiebouw Groep: groei door fusie

0

De Flexmarkt Omzetranglijst 2015 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. Deze FlexTopGroeiers zagen hun omzet dubbelcijferig groeien. Een daarvan is Regiebouw Groep, dat vooral groeide dankzij de fusie met concurrent Elite Bouw.

Regiebouw Groep
Positie Flexmarkt Omzetranglijst 2015: 57
Omzet 2015: 18 miljoen euro
Omzetgroei t.o.v. 2014: 71,4%


Regiebouw Groep is een in de bouw gespecialiseerd bureau voor bemiddeling van vaklieden en kaderpersoneel. Door de fusie met Elite Bouw wist het bedrijf een omzetgroei (ten opzichte van 2014) te behalen van 71,4%. Daarmee versloeg Regiebouw Groep de concurrenten in de laagste omzetcategorie ( 5 tot 20 miljoen euro) van de Flexmarkt Omzetranglijst 2015.

Van overschot aan arbeidskrachten naar krapte
Ook in de bouw lijkt een periode van groei aangebroken. Volgens directeur Igor de Glas was een razendsnelle kentering in de markt zichtbaar, van een situatie van overschot aan arbeidskrachten naar beginnende krapte. ‘Met name de vraag naar calculatoren, werkvoorbereiders, uitvoerders en projectleiders is aangetrokken. In deze sector lopen de witten boorden vooruit op de blauwe boorden.’ Dat laatste wordt volgens De Glas versterkt doordat klanten van Regiebouw, grote en middelgrote aannemers, vaker ‘bouwregisserend’ zijn gaan werken. ‘Men besteedt de uitvoering uit aan onderaannemers en voert alleen de regie op de uitvoering. Regibouw volgt zijn opdrachtgevers in deze trend door kaderfuncties in te vullen.’

Markt trekt aan in 2016
De Glas verwacht dat ook de markt voor vaklieden in 2016 zal aantrekken. ‘Recruitment zal als gevolg daarvan belangrijker worden in de bouw.’ Voor dit hele jaar gaat De Glas uit van een groei van ongeveer 20%. ‘Dat is in deze fase van de conjunctuur een alleszins redelijke groei.’

Dit artikel is een bewerking van publicaties in het juni-nummer van Flexmarkt. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

Lees ook de artikelen over de andere FlexTopGroeiers uit de Flexmarkt Omzetranglijst:Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer